bugLINGOT Is Not a Guitar-Only Tuner - Bugs: bug #29640, lingot shows wrong frequency with...

 
 

bug #29640: lingot shows wrong frequency with ALSA

Submitted by:  Ibán Cereijo <ibancereijo>
Submitted on:  Thu 22 Apr 2010 12:26:24 PM UTC  
 
Category: NoneSeverity: 5 - Blocker
Item Group: NoneStatus: None
Privacy: PublicAssigned to: Ibán Cereijo <ibancereijo>
Open/Closed: Open

Add a New Comment(Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Sat 24 Apr 2010 11:04:51 AM UTC, comment #1:

Stephan was using the following sound cards when the bug appeared

1) NVidia nforce2 (onboard on a K7N2 Delta)
2) Terratec EWX24/96

Ibán Cereijo <ibancereijo>
Project AdministratorIn charge of this item.
Thu 22 Apr 2010 12:26:24 PM UTC, original submission:

Stephan Litterst submitted a serious problem with ALSA: tuning the 400 Hz sine tone attached as a wav file, lingot shows 419.64 Hz.

With OSS the estimation seems to be ok.

Ibán Cereijo <ibancereijo>
Project AdministratorIn charge of this item.

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach File(s):
   
   
Comment:
   

Attached Files
file #20299:  sample.wav.zip added by ibancereijo (10KiB - application/zip - 20 seconds 400 Hz sine tone WAV)

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by ibancereijo (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can click here to add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follows 1 latest change.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Thu 22 Apr 2010 12:26:24 PM UTCibancereijoAttached File-=>Added sample.wav.zip, #20299

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup1