bugGNUstep Non-FSF - Bugs: bug #51852, GNUMail does not move messages

 
 

bug #51852: GNUMail does not move messages

Submitted by:  Svetlana Tkachenko <svetlana>
Submitted on:  Fri 25 Aug 2017 08:12:29 PM UTC  
 
Category:  None Severity:  3 - Normal
Item Group:  None Status:  Ready For Test
Privacy:  Public Assigned to:  Riccardo Mottola <rmottola>
Open/Closed:  Open

Add a New Comment(Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Tue 08 May 2018 09:37:58 AM UTC, comment #5:

Updates?

Riccardo Mottola <rmottola>
Project AdministratorIn charge of this item.
Fri 30 Mar 2018 11:15:02 PM UTC, comment #4:

Please try. The issue affected mbox local folders, I suppose. There was a bug, as written.

I have further cleaned up the fix, please try/retry. Works quite well for me now.

Riccardo Mottola <rmottola>
Project AdministratorIn charge of this item.
Thu 29 Mar 2018 10:02:54 PM UTC, comment #3:

Moving and Copying messages to Local folders had a bug introduced about a year ago (in Pantomime).
I fixed it and tried to make the code more robust.

Please upgrade both Pantomime and GNUmail and try again.

I am tryin gto further improve the code in the meanwhile.

Riccardo Mottola <rmottola>
Project AdministratorIn charge of this item.
Sat 17 Mar 2018 03:26:48 PM UTC, comment #2:

IMAP to IMAP uses server commands, so it is very different.
I attempted to copy a message from IMAP to local and it works fine.
If I attempt to copy two messages, the first one works, the second one gives a panic alert that the folder is not existing and it is copied to the panic folder intestead.
This is mysterious, I have no fix for that, it might be a reduced case of your larger issue.

Riccardo Mottola <rmottola>
Project AdministratorIn charge of this item.
Sat 30 Dec 2017 11:27:07 PM UTC, comment #1:

I have a slighly different behaviour.
If I attempt an IMAP to IMAP move, it works fine.
If I attempt an IMAP to Local move, the CPU seems to go high and hang in a read call of CWLocalMessage, as if there were issues with the local file/cache.
I wasn't able to understand the issue further as for now.

Riccardo Mottola <rmottola>
Project AdministratorIn charge of this item.
Fri 25 Aug 2017 08:12:29 PM UTC, original submission:

Using latest version of GNUMail from git on Debian testing, I'm trying to move messages from a remote folder to a local folder. I open two mailboxes -- one at the remote and one at the local -- select all messages in the remote one, click 'cut', activate the local mailbox window, click 'paste'.

I expect that these messages disappear from the remote mailbox and appear in the local mailbox one day.

Instead, GNUMail downloads these messages (as seen in Console; this takes about 20 minutes) and marks them as deleted in the remote folder, but they never appear in the local folder. These messages still stay at the remote folder, as I can see from another email client.

Svetlana Tkachenko <svetlana>

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by svetlana
  • -email is unavailable- added by rmottola (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by svetlana (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

     

     

    Follow 5 latest changes.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2018-03-29 rmottola StatusIn Progress => Ready For Test
    2018-03-28 rmottola Assigned toNone => rmottola
    2018-03-28 rmottola StatusConfirmed => In Progress
    2018-03-17 rmottola StatusNone => Confirmed
    2018-02-05 svetlana Carbon-Copy- => Added rmottola

    Back to the top


    Powered by Savane 3.3