helpSavannah Administration - Support: sr #110158, All files attached to the bug or...

 
 

sr #110158: All files attached to the bug or patch tracker of GNU Octave are lost

Submitted by:  Kai Torben Ohlhus <siko1056>
Submitted on:  Thu 12 Dec 2019 05:21:31 AM UTC  
 
Category:  Savannah trackers - bugs, tasks, etc. Priority:  5 - Normal
Severity:  4 - Important Status:  Done
Assigned to:  Bob Proulx <rwp> Operating System:  GNU/Linux
Open/Closed:  Closed

Add a New Comment (Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

( Jump to the original submission)

Sun 15 Dec 2019 11:48:54 PM UTC, comment #6: 

I am very happy that this is resolved now.  Apologies again for the mistake that caused it.  Closing the ticket.

Bob Proulx <rwp>
Site AdministratorIn charge of this item.
Sun 15 Dec 2019 12:59:55 PM UTC, comment #5: 

Thank you for your help and detailed explanation.

The issue seems to be fixed since your reply on Friday, I checked some sample reports and did not find any problems.

Please close this item as fixed.

Kai Torben Ohlhus <siko1056>
Fri 13 Dec 2019 09:08:54 AM UTC, comment #4: 

Please look for the attachments again.

Long details:

We are in the process of upgrading the web UI frontend system to the next version of the OS.  Doing this by cloning the system, then upgrading the clone, then testing the newly upgraded clone off to the side so that we don't thrash the production frontend too much while we work the bugs out of the new system.

The attachments previously were directly on the local system.  As you can imagine the clone would have a separate copy.  Then whichever system is in use and in testing would then have a "split brain" problem of new attachments might get added to one or the other.  That does not work very well if we switch in an upgraded frontend which has a separate attachment area.

In order to simplify the upgrade I moved the attachment area to an NFS mounted location where it would be shared between both of the frontend servers.  This is similar to what is done on the other systems.  That allows multiple systems to share access to the same storage area.  It allows both the old and new web UI frontend system to share access to the attachments directory.  One shared brain.  No split brain.

But the old system has a known buggy problem with NFS mounts timing out while looking for a kerberus daemon.  We aren't running kerberus and are affected by the old bug which has been fixed on the newer OS version.  So this is just a temporary problem on the old system while we set up the new one and will disappear entirely when we switch on the new system.

And then the old frontend happened to be rebooted and the NFS mount did not mount at boot time due to the bug in the old OS.  That made all of the attachments appear to have disappeared because the shared NFS directory as not mounted.  I am sorry.  I knew the system had gotten rebooted but I was distracted and it slipped my mind that the NFS mount would fail again when it booted.  I have just now manually mounted them again.  And therefore all of the attachments should be showing up again.  Assuming that was the problem here.  I assume that it was.

Bob Proulx <rwp>
Site AdministratorIn charge of this item.
Fri 13 Dec 2019 08:16:58 AM UTC, comment #3: 

No, those two files were lost before that, unfortunately.

Ineiev <ineiev>
Site Administrator
Fri 13 Dec 2019 06:59:25 AM UTC, comment #2: 

Is there a chance that my patches (the ones that got reported first to be missing):

https://lists.gnu.org/archive/html/octave-bug-tracker/2019-12/msg00238.html

https://lists.gnu.org/archive/html/octave-bug-tracker/2019-12/msg00237.html

may also be recovered along with the others or do I have to resubmit them in any case?

Lars Kindermann <larskindermann>
Thu 12 Dec 2019 06:54:40 AM UTC, comment #1: 

All attachment files in Savannah moved to a different directory on the server, they weren't lost.  I'm not aware of details about why this was done, so I'm reluctant to fix it myself.

Ineiev <ineiev>
Site Administrator
Thu 12 Dec 2019 05:21:31 AM UTC, original submission:  

Dear Savannah admins,

For the project "octave" I cannot download/access **any** file attached to a bug report or patch.

No access to the file.

On December 10, we got two messages by "Ineiev":

https://lists.gnu.org/archive/html/octave-bug-tracker/2019-12/msg00238.html

https://lists.gnu.org/archive/html/octave-bug-tracker/2019-12/msg00237.html

Did some severe data loss happen?
Can the data be recovered? (Just wrong permissions set?)

Thank you for your help,

Kai

Kai Torben Ohlhus <siko1056>

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by rwp (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by larskindermann (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by ineiev (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by siko1056 (Submitted the item)
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

     

     

    Follow 4 latest changes.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2019-12-15 rwp StatusConfirmed => Done
        Open/ClosedOpen => Closed
    2019-12-12 ineiev StatusNone => Confirmed
        Assigned toNone => rwp

    Back to the top


    Powered by Savane 3.7