bugranger - Bugs: bug #38490, high CPU usage

 
 

bug #38490: high CPU usage

Submitter:  Bqck <bqck>
Submitted:  Sat 09 Mar 2013 11:03:11 AM UTC
   
 
Severity:  3 - Normal Status:  Postponed
Privacy:  Public Assigned to:  None
Open/Closed:  Open
* Mandatory Fields

Add a New Comment Rich Markup
   

Jump to the original submission

Sun 17 Mar 2013 09:46:46 PM UTC, comment #6: 

I didn't have the time to investigate it yet. In any case, I will add an option to automatically kill sope.sh after some time. I hope you can bear pressing ^C whenever it happes for now.

Roman Z. <hut>
Group administrator
Mon 11 Mar 2013 08:08:20 PM UTC, comment #5: 

1. No, it's the default setting.
2. Only exiftool is installed, no mediainfo
3. Yes, some texts to show all information about the video file
4. When the bug happens, the exiftool is not running. But I forgot to check scope.sh. I'll update the status soon.

Bqck <bqck>
Sun 10 Mar 2013 02:32:24 PM UTC, comment #4: 

Okay, so it's caused by scope.sh, the preview script. What program does your scope.sh use for previewing movies?

1. did you change scope.sh or do you just use the stock scope.sh with "--copy-config=scope" or something?
2. do you have exiftool or mediainfo installed?
3. do you see any information in the right column when selecting avi files?
4. I wonder if scope.sh is taking so long or if there was some kind of race condition within ranger. Can you check whether a scope.sh, exiftool or mediainfo is running when this happens?

Roman Z. <hut>
Group administrator
Sun 10 Mar 2013 01:06:23 PM UTC, comment #3: 

Unfortunately, the problem is just happened again. This time I checked the task list, and found:

Task View
Getting preview of movie.avi

I closed mpalyer and waited almost 3min. ranger still "Getting preview ..." and meanwhile cpu usage was 100%

Then I killed this task in task view, ranger was back to the normal status and cpu was calm.

Bqck <bqck>
Sat 09 Mar 2013 09:03:34 PM UTC, comment #2: 

Hi Roman Z.

I tired really hard to reproduce this bug again. But it seems all work well since I reported it... I do see several times 100% cpu usage by ranger, not in my dream. Thanks for your tips, which are really useful. So I will update the evidence if I can catch the bug.

Bqck <bqck>
Sat 09 Mar 2013 05:57:52 PM UTC, comment #1: 

I can't reproduce it. Can you?

If ranger uses a lot of CPU, press "w" to get into the task view to see what it's doing. Press Ctrl+C to stop tasks.

Roman Z. <hut>
Group administrator
Sat 09 Mar 2013 11:03:11 AM UTC, original submission:  

3.7.10-1-ARCH x86_64
ranger 1.6.0
python 3.3.0

Used ranger to open avi file in mplayer. CPU was always occupied, even maplayer was exited.

Bqck <bqck>

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by hut (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by bqck (Submitted the item)
  •  

    There are 0 votes so far. Votes easily highlight which items people would like to see resolved in priority, independently of the priority of the item set by tracker managers.

    Only logged-in users can vote.

     

    Follow 2 latest changes.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2013-03-17 hut StatusNeed Info Postponed
    2013-03-09 hut StatusNone Need Info

    Back to the top

    Powered by Savane 3.13-b921.
    Corresponding source code