buggNewSense GNU/Linux - Bugs: bug #41993, NetworkManager shows no network...

 
 

You are not allowed to post comments on this tracker with your current authentification level.

bug #41993: NetworkManager shows no network after clean install yet network exists

Submitted by:  George Roberge <uplink>
Submitted on:  Fri 28 Mar 2014 09:12:16 PM UTC  
 
Category: gNewSense 3Severity: 3 - Normal
Item Group: i386Status: In Progress
Privacy: PublicAssigned to: Marek Buras <cyfr0n>
Open/Closed: Open

Sat 24 May 2014 09:20:57 AM UTC, comment #1:

George,

You're right - the problem is caused by NetworkManager. Due to some settings inherited from upstream it does not manage connections listed in /etc/network/interfaces configured during the installation. You can easily fix it by yourself editing the file /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf and changing managed=false to managed=true in the [ifupdown] section. I'll ask on gnewsense-dev if it can be changed for default gNewSense installation. (will DTRT if so)

Marek Buras <cyfr0n>
Project MemberIn charge of this item.
Fri 28 Mar 2014 09:12:16 PM UTC, original submission:

After a clean installation and reboot, NetworkManager shows "no network" connection, yet the PC is on the network (DHCP in this case).

After installing Evolution, the program (Evolution) will not Send/Receive email; the button is greyed out. It must be linked to the NetworkManager because, if I kill the NetworkManager process and restart Evolution, the Send/Receive button works and I am able to receive email without an issue.

George Roberge <uplink>

 

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -unavailable- added by cyfr0n (Posted a comment)
  • -unavailable- added by uplink (Submitted the item)
  •  

    Please enter the title of George Orwell's famous dystopian book (it's a date):

     

     

    Follow 2 latest changes.

    Date Changed By Updated Field Previous Value => Replaced By
    Sat 24 May 2014 09:20:57 AM UTCcyfr0nStatusNone=>In Progress
      Assigned toNone=>cyfr0n

    Back to the top


    Powered by Savane 3.1-cleanup