helpdavfs2 - Support: sr #109502, davfs2 freezes and seems to not...

 
 

sr #109502: davfs2 freezes and seems to not support streaming

Submitted by:  M. Schrupp <jesusofsuburb1a>
Submitted on:  Thu 03 May 2018 02:31:53 PM UTC  
 
Category:  None Priority:  5 - Normal
Severity:  3 - Normal Status:  Done
Privacy:  Public Assigned to:  Werner Baumann <wbaumann>
Open/Closed:  Open Operating System:  None

Add a New Comment(Rich Markup)
   

You are not logged in

Please log in, so followups can be emailed to you.

 

Thu 03 May 2018 03:30:37 PM UTC, comment #2:

Dear Werner,

thank you for this really quick reply!
That clears my confusion.

May I suggest you add this information to the documentation (man page)?

Anyway, thanks for your work!

Best,
Max

M. Schrupp <jesusofsuburb1a>
Thu 03 May 2018 02:53:37 PM UTC, comment #1:

"To me, it looks like when accessing a file, it needs to be downloaded completely first."
Yes, that is the case. When you open a file than davfs2 will copy that file from the server in to the local cache first (except it is already in the cache).

Maybe some time I will implement partial downloads. But according to the nature of HTTP this will only work when opening files for reading. When writing to a file the file must be transferred completely.

Werner

Werner Baumann <wbaumann>
Project AdministratorIn charge of this item.
Thu 03 May 2018 02:31:53 PM UTC, original submission:

Hello,

I recently switched to a self-hosted webdav (NextCloud).

Thanks to you there is a fuse-mount available!

Now I failed to mount my webdav so that I can "stream" files from the share... e.g. using VLC.

Opening an https-link directly works perfectly.
But opening a file from the mounted shared seems to freeze VLC and the playback never starts.

To me, it looks like when accessing a file, it needs to be downloaded completely first.

I can see the same behaviour happening with tools like dd, cp or rsync.

The network load is very high when trying to access a file.

I did not use any mount options besides specifying username/pw in the configuration file.

After stumbling upon use_locks 0, I tried that out, but it didn't change anything.

Now I guess, since direct https-link-streams work perfectly, this is related to davfs2.

Can you provide me some input or guidance here?
Did I miss some setting or is this just not supported?

Thanks in advance for any reply!

Best regards,
Max

M. Schrupp <jesusofsuburb1a>

 

(Note: upload size limit is set to 16384 kB, after insertion of the required escape characters.)

Attach Files:
   
   
Comment:
   

No files currently attached

 

Depends on the following items: None found

Items that depend on this one: None found

 

Carbon-Copy List
  • -email is unavailable- added by wbaumann (Posted a comment)
  • -email is unavailable- added by jesusofsuburb1a (Submitted the item)
  • -email is unavailable- added by jesusofsuburb1a
  •  

    Do you think this task is very important?
    If so, you can add your encouragement to it.
    This task has 0 encouragements so far.

    Only logged-in users can vote.

     

     

     

    Follow 3 latest changes.

    Date Changed by Updated Field Previous Value => Replaced by
    2018-05-03 wbaumann StatusNone => Done
        Assigned toNone => wbaumann
    2018-05-03 jesusofsuburb1a Carbon-Copy- => Added jesusofsuburb1a

    Back to the top


    Powered by Savane 3.3